Altech speksteenkachels

Al meer dan 35 jaar dé expert op het gebied van speksteenkachels. 

Ontdek de unieke eigenschappen van de Altech speksteenkachels

De verslavende, aangename warmte van Altech speksteenkachels

Heeft u weleens voor een ‘gewone’ stralingskachel gestaan? Heerlijke warmte. Toch ervaren mensen soms het “warme buik, koude rug gevoel”. Bij Altech speksteenkachels werkt het anders: de infrarode straling die het speksteen afgeeft is vergelijkbaar met de opwarming door de infraroodstraling van de zon.
 
De stralings- of accumulatiewarmte van Altech is zo intens, dat het niet alleen de lucht en de ruimte verwarmt, maar ook écht uw gehele lichaam. Dit verklaart het fijne warmtegevoel. Koude voeten horen er met een Altech speksteenkachel niet langer bij. Zelfs de muren worden mee verwarmd. Bovendien gaat veel minder warmte verloren door ventilatie, terwijl drogere wanden beter isoleren. Een Altech verspreidt een zachte, gelijkmatige warmte.
 
Infraroodstraling wordt o.a. toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Daarbij helpt het spieren te ontspannen, bloeddruk te stimuleren en de weerbaarheid tegen infecties te bevorderen. Terwijl er minder sprake is van stofverplaatsing of uitdroging dan bij andere verwarmingsbronnen. Altech speksteenkachels: verslavend, maar tegelijkertijd gezond.

Waarom een speksteen houtkachel van Altech?

Om daar een antwoord op te geven leggen we graag eerst uit wat speksteen is? Speksteen is een natuursteen dat bestaat uit verschillende mineralen, waarvan talk en magnesiet al 90% vormen. Talk zorgt voor de zachte finish en bewerkbaarheid en magnesiet zorgt ervoor dat een speksteenkachel warmte snel opneemt en geleidt. Het meeste speksteen dat gebruikt wordt voor houtkachels komt uit Finland. De massa van het harde steen is geschikt om langdurig te verwarmen en het neemt energie snel op, waardoor de stralingswarmte de ruimte goed opwarmt. Nu u weet wat speksteen is, leggen wij graag uit waarom u moet kiezen voor een speksteen houtkachel van Altech.

 

Reden 1: Gelijke warmte verspreiding
Het voornaamste voordeel is dat niet alleen de lucht verwarmd wordt, maar het speksteen juist de warmte verspreidt door de stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat alles in de kamer gelijkmatig verwarmt. Zo blijft u niet achter met koude meubels en droge lucht.

Reden 2: Verantwoord
Volgens Altech hoeft het milieu geen schade op te lopen door het stoken met een speksteenkachel. Dit komt doordat deze kachels niet te snel heet worden, zoals bij veel houtkachels het geval is. Het gevolg van te snelle verhitting is dat hout niet volledig verbrandt, waardoor schadelijke stoffen ontstaan. Innovatiebureau Synthens heeft kachels met stralingswarmte onderzocht op milieuvriendelijkheid en deze bleken amper vervuiling op te leveren. Doordat de warmte beter verspreidt, is er minder warmte nodig om een hele ruimte te verwarmen. Toch blijft verantwoord stoken ook een kwestie van op te juiste manier stoken en het juiste hout gebruiken. Lees daar meer over op verantwoord stoken.

De speksteenkachels van Altech

Voel warmte. Proef sfeer. Zie kwaliteit.

Dé speksteen houtkachels van Altech

Met een Altech speksteen houtkachel realiseert u niet alleen een prachtig houtvuur, maar geniet u ook van heerlijke intense warmte. Altech combineert namelijk de kracht van speksteen met innovatieve toepassingen. Dit resulteert in duurzame houtkachels die makkelijk te bedienen zijn, minimaal hout verbruiken en maximale warmte en sfeer afgeven.
 
En wist u bijvoorbeeld dat speksteen als een soort accu werkt? Het slaat de warmte van het vuur op en geeft het over een periode tot wel 12 uur af aan de omgeving. Zo haalt u met onze speksteenkachels meer warmteafgifte uit hetzelfde blok hout. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Bekijk de speksteen houtkachels

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Met de Altech speksteen pelletkachel combineert u de unieke eigenschappen van een speksteenkachel met de voordelen van een pelletkachel. Mede dankzij het minimale pelletverbruik dat gerealiseerd wordt door het unieke micro-vergassing systeem in combinatie de eenvoudige regeling zorgen voor gebruiksgemak en een heerlijke infrarode warmte dankzij het speksteen. Dankzij de grote brandkamer zijn de speksteen pelletkachels uitvoerbaar met wel drie verschillende branders. Kiest u voor een laag vermogen of juist meer warmte voor uw woonruimte? Constante stralingswarmte zorgt voor een comfortabel resultaat. Een gezond klimaat in de woning met betere luchtvochtigheid en minder verplaatsing van stof.

Bekijk de speksteen pelletkachels

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Geschikt voor nieuwbouwwoningen

Vandaag de dag zijn jonge huizen uitermate goed geïsoleerd. Dit betekent dat een warmtebron met een al te hoog vermogen vaak te veel warmte levert. In de praktijk gaan mensen de kachel dan smoren door hem minder zuurstof te geven, of leggen er minder hout in. Hierdoor ontstaat vaak een onvolledige verbranding waarbij stinkende rook uit de schoorsteen komt en kachelruiten aanslaan.
 
Omdat speksteen een groot deel van de warmte opslaat alvorens dit geleidelijk weer uit te stralen is een Altech speksteenkachel uitermate geschikt om ’s avonds een paar uur te stoken zonder dat er veel te veel warmte wordt gegenereerd. Bijkomend voordeel is dat het massieve speksteen tot wel 12 uur lang blijft stralen. De volgende ochtend zal het daarom nog steeds erg behaaglijk in huis zijn.

Minder uitstoot door PALCAT® houtrookfilter

In 2017 bracht Altech als eerste houtkachelfabrikant ter wereld een model op de markt met geïntegreerd houtrookfilter PALCAT. Deze volledig metalen katalysator verlaagt de reactietemperatuur en werkt als naverbrander voor de rookgassen gedurende de gehele levensduur van de kachel.
 
Dankzij PALCAT wordt o.a. fijnstof verbrand en de geur van houtrook zeer sterk verminderd. Altech is voornemens deze technologie in alle modellen beschikbaar te maken waardoor iedere Altech houtkachel binnenkort met ingebouwde PALCAT katalysator geleverd kan worden.

MEER WETEN

Massief speksteen

Altech bouwt massieve speksteenkachels. Dat betekent dat grote delen van de kachels uit speksteen bestaan. Afhankelijk van het model wordt zo’n 100 tot 300 kilo van de unieke steen gebruikt. Een uitzondering betreft de grotere Massiv, die maar liefst met 1.000 kilo speksteen wordt opgebouwd.
Er bestaan ook kachels met een speksteen bekleding. Het speksteen wordt dan in kleine hoeveelheden hoofdzakelijk decoratief toegepast. Altech kiest bewust voor massieve speksteenkachels. De massieve speksteenkachels met toch een bescheiden grootte van Altech zijn wereldwijd uniek.

Kleuren speksteen

Altech heeft een uniek aanbod met vele kleurmogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit verschillende speksteenvarianten en drie kleuren voor het gietijzer. De stoker krijgt zo de mogelijkheid om de kachels naar wens samen te stelllen. Daarnaast zijn tegenwoordig de modellen ook in het zwart leverbaar. Het blijven echte speksteenkachels mét al die geweldige eigenschappen, maar dan in het zwart.
Combineer een speksteenkleur met een gietijzerkleur, of laat uw speksteenkachel volledig behandelen met vuurvaste lak in een uni-kleur.

Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Populaire producten van Altech

Afbeelding

Altech Massiv

Alle Altech speksteenkachels zijn opgebouwd uit speksteen in een gietijzeren frame. De Massiv brengt het percentage speksteen nóg een stap verder.
Deze massieve speksteenkachelbestaat, zoals de naam al zegt, bijna geheel uit ruim 1000 Kg massief speksteen. Dit zorgt ervoor dat deze kachel tot wel 20 uur nadat het vuur gedoofd is zijn zachte warmte uitstraalt. Ondanks deze enorme massa blijft het een slanke verschijning en neemt de Massiv niet meer plaats in dan onze andere kachels.

Bekijk de Altech Massiv

Raak geïnspireerd door de kachels van Altech

Bezoek hét Experience Center en ervaar de grote collectie brandend opgestelde kachels van Altech

BEZOEK HAVÉ