Pelletkachels; een duurzame warmtebron

Uw huis is uw thuis. Van liefde tot lifestyle: alles ziet u er terug. Daarover gesproken: let u graag op uw portemonnee én het milieu? Dan is een pelletkachel echt iets voor u! Met zijn schone verbranding en hoge rendement stookt u super duurzaam. Wist u trouwens dat pelletkachels programmeerbaar zijn? Bij HAVÉ Verwarming steken we de complete collectie met liefde voor u aan.

Bekijk de collectie Bezoek ons Experience Center

Kent u de pelletkachel al?

Leer er alles over in ons kenniscentrum

Ontdek het zelf

Onafhankelijk advies nodig?

Ontmoet de gepassioneerde experts van HAVÉ Verwarming

Maak kennis

Welke pelletkachel past bij u?

De mooiste opties én waar voor uw geld

Bekijk ons assortiment

Welk type haard past bij u?

Inbouw pellethaarden

Alles netjes weggewerkt in een vloeiend design

Vrijstaande pelletkachels

Creëer een ruimtelijke look

Speksteen pelletkachels

Combineer gemak met intense warmte

Inzet pellethaarden

Minimaal breekwerk, maximaal genot

CV-pelletkachels

Verwarm u huis met een pelletkachel

De voordelen van een pelletkachel?
  • ✓ Het gemak
  • ✓ Laag in de kosten
  • ✓ Milieubewuste keuze
  • ✓ Gebruiksvriendelijk

Ontdek alle voordelen

Kies milieubewust, kies voor een pelletkachel

De keuze voor de aanschaf van een pelletkachel is een verantwoorde keuze. Een pelletkachel realiseert namelijk een extreem hoog rendement. De verbranding van deze kachels is optimaal. Pelletkachels branden op pellets; dit geperste houtbrokken die gemaakt zijn van plantaardig restmateriaal. Op deze manier creëert een pelletkachel vuur door gebruik te maken van hernieuwbare energie. En daarbij is een pelletkachel tot in de detail te regelen en af te stemmen, waardoor er op een bewuste wijze gestookt kan worden. 

Ontdek het zelf

Kies voor gemak, kies voor een pelletkachel

Naast dat een pelletkachel een milieubewuste keuze is, bieden pelletkachels nog meer voordelen. Zo is zijn deze toestellen zeer eenvoudige te bedienen met enkele simpele handelingen stookt u de ruimte warm op de door u gewenste temperatuur. Een pelletkachel is te bedienen via een afstandsbieding, een app (vaak optioneel) of gewoon via de computer van de kachel zelf. Zo is niet alleen de temperatuur te regelen, maar ook voorgeprogammeerde tijden. Zo zit u er altijd warm bij!

En daarbij heeft u bij pelletkachels geen gedoe qua brandstof. Een pelletkachel brandt namelijk op pellets, deze zijn gemakkelijk te verkrijgen. En elk toestel is makkelijk bij te vullen. 

Lees meer over pelletkachels

Pellets als brandstof

Geen kachel die brandt op hout, of op gas. Maar een kachels die brandt op pellets. Dé brandstof van een pelletkachel. Pellets zijn voor velen nog een onbekend fenomeen en daarom vertellen u er graag alles over en geven we antwoord op vragen als; Wat zijn pellets eigenlijk? Hoe snel vatten pellets vlam? En hoe moeten pellets gebruikt worden om een vuur te stoken met een pelletkachel?

En naast het antwoord op de vragen vragen vertellen wij u ook graag hoe pellets worden gemaakt, waar deze korrels uit bestaan en waar u als consument op moet letten bij het aanschaffen van pellets? En uiteraard geven we antwoord op de vraag hoe milieuvriendelijk pellets nou daadwerkelijk zijn. Alle antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in ons kenniscentrum.

Lees er meer over

Een greep uit onze collectie
De keuze voor een CV-pelletkachel
  • Twijfelt u er over om een CV-pelletkachel aan te schaffen? Laat u eerst goed informeren. Een CV pelletkachel klinkt als dé perfecte oplossing om op een verantwoorde manier uw volledige woning te verwarmen. Alleen het is ook zeer complex en er zitten naast de vele voordelen ook wat haken en ogen aan. 

Lees meer over CV-pelletkachels

Hoe werkt een CV-pelletkachel

CV-pelletkachels werken in grote lijnen hetzelfde als luchtpelletkachels. Alleen de CV-varianten bieden de mogelijk om aangesloten te worden op bijvoorbeeld vloerverwarming en/of uw eigen centrale verwarming te ondersteunen. Het is zelfs mogelijk om de kachel te combineren met een zonneboiler. Via een buffervat kunt u uzelf zelfs zonder problemen van warm tapwater te voorzien. Precies weten hoe een CV-pelletkachel werkt? Kom naar ons Experience Center voor meer informatie en bekijk ons assortiment.

Ontdek de CV-pelletkachel zelf

Kies voor een speksteen pelletkachel
  • Pelletkachels en speksteen, dat is een ideale combinatie. Wij zetten de voordelen op een rij:
  • ✓ Extra hoog rendement
  • ✓ Gelijke warmte verspreiding
  • ✓ Milieubewuste keuze
  • ✓ Gebruiksvriendelijk

Ontdek alle voordelen van speksteen

Ontdek de unieke pelletkachel van Altech

Een prachtig vlammenspel, eenvoudig te bedienen, intense warmte. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden van de vele voordelen die de unieke speksteen pelletkachels van Altech bieden. Het merk heeft haar prachtige assortiment speksteenkachels uitgebreid met een geweldige serie pelletkachels. Het prachtige vlammenspel en de unieke warmte van speksteen, alleen dan gerealiseerd met pellets. Deze nieuwe toestellen werken niet geautomatiseerd zoals een doorsnee pelletkachel, maar met een micro-vergassingsysteem.

Dankzij het unieke verbrandingssysteem realiseren de Altech pelletkachels een hoog rendement en een minimaal pellet verbruik. Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar, de Torus, de Ecosy en de Ecosy Plus. De laatste twee modellen zijn in plaats van met een normale brander (small, 4kg) ook uit te rusten met grotere branders zoals de medium (5kg) en de large (7,5kg), wat zorgt voor een breder vlammenspel.

Ontdek deze unieke pelletkachel zelf

Afbeelding

Kenniscentrum

Onze merken